;

Апартамент за гости Vs. престой в хотел

Пътуващите са изправени пред много избори, когато предприемат пътуване, и един от тях е какъв вид настаняване да резервират. Отминаха дните, когато хотелът беше единствената възможност. В наши дни пътуващите за развлечение и бизнес пътуващите могат да изберат да останат в апартамент за гости вместо в хотел.

Т.нар градски апартаменти са напълно обзаведени апартамент за краткосрочен или по – продължителен престой.

Има няколко разлики между апартаментит за гости и хотел и познаването на тези разлики ще ви помогне да определите кое е подходящо за предстоящото ви пътуване.

Ето и седем-те разлики между градски апартамент и хотел.

1. Жилищна площ

Хотелските стаи, особено в големите градове като Ню Йорк, Амстердам, Стокхолм, могат да бъдат доста малки. Големи апартаменти в хотела са налични, но те са на по – висока цена. Апартаментът за гости, от друга страна, е студио с нормални размери, апартамент с една, две или три спални, предлагащ средно 30-50% повече пространство от типичната хотелска стая. Имате много повече място за работа, почивка и живот.

2. Кухня
Не е обичайно хотелската стая да включва кухня, а дори и да има, тя обикновено е малка, не добре оборудвана с основни неща за готвене. Градският апартамент ще включва пълноразмерна, напълно оборудвана кухня, която ви позволява да приготвяте домашно приготвени ястия и да съхранявате храни и напитки в хладилника. Можете да се храните по-здравословно и да спестите пари за вечеря навън!
 
3. Мебели и оборудване
Много хотелски стаи предлагат малко повече от легло и вана; може да са включени скрин, гардероб, бюро или малък диван, ако имате късмет. Апартаментите за гости са напълно обзаведени с всички типични мебели, които можете да намерите в един дом. Те също така са напълно оборудвани с всичко необходимо за работа, готвене и живот, от бюро до тенджери и тигани до кошници за пране. Говорейки за кошници за пране: много от тези апартаменти дори имат пералня/сушилня.
 
4. Типична продължителност на престоя
Повечето хотели са предназначени за по-кратък престой (няколко дни – седмица). Апартаментите за гости са насочен към престой от няколко дни до месец или повече. Трудно е да останете в хотел за продължителен период от време, особено без кухня, удобниусловия за пране или достатъчно пространство. Тези апартаменти предлагат всички удобства и нужди на дома.
 
5. Разлики в разходите
Престоят в хотел в продължение на седмици може да бъде изключително скъп, особено с разходите за хранене навън или румсървиз, вместо да приготвяте собствените си ястия. Градският апартамент ще ви спести сериозни разходи в сравнение с алтернативата, особено при дългосрочен престой. Средно цените на апартаментите за гости са с 30-50% по-ниски от типичните хотели. А домакините предлагат и специални оферти за по – продължителен престой.
 
6. Удобства
Удобствата, предоставени в хотелите и градските апартаменти, могат да варират. Удобствата на хотела, които може да липсват на обслужван апартамент, включват румсървиз, мини бар, ресторант и/или бар на място, СПА център, конферентна зала и континентална закуска. В зависимост от сградата, апартаментите за гости могат да се предлагат с удобства като басейн, фитнес център, тераса, перални съоръжения и шезлонги. Много от тях също са подходящи за домашни любимци! И накрая, WiFi почти винаги е включен в цената на апартамент, докато някои хотели все още таксуват допълнително за него.
 
7. Локация
Хотелите обикновено се намират в централизирани и удобни райони, като близо до големи атракции или летища, докато градските апартаменти могат да бъдат разположени в почти всеки жилищен район в рамките на града. Апартаменти за гости може да наемете почти навсякъде по света.
 
Апартаментите за гости на RelaxInVarna Apartments са съсредоточени в централната част на Варна, на метри от историческите и културни забележителности на града, и на пешеходна разходка до градските плажове.
Оборудвани са с всичко необходимо за кратък и по -продължителен престой, а за бизнес пътуващите са осигурени кът за работа от разстояние, бърз интернет, онлайн разплащания, система за самонастаняване, както и възможност за паркиране.
 
Изполвани са снимки от Апартамент Елия

Направете резервация директно през сайта.