;

ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА СТЕ ПРОДУКТИВНИ, ДОКАТО РАБОТИТЕ ОТ ВКЪЩИ

Настанаха нови времена.

Все повече компаниите предоставиха на служителите си възможности за работа от дома. Така работният процес не се прекъсва и в същото време се спазва стриктно социалното дистанциране.

Едно от най-големите предизвикателства е поддържането на производителността. Тъй като всички членове на семейството са „вързани“ вкъщи, шансовете за разсейване са много високи. Става много трудно да останете фокусирани и да спазвате сроковете.

📌Ето няколко съвета, които да следвате, за да останете продуктивни, докато работите от вкъщи.

🔸 Осигурете си работно пространство:

Въпреки че можете да работите от всеки ъгъл на къщата, трябва да изберете конкретна стая, която можете да наречете вашия домашен офис. След като влезете в стаята, трябва да се откъснете от всички разсейващи фактори и да се съсредоточите върху работата.

🔸Работно време:

Трябва да спазвате стриктно работното време. Трябва да се уверите, че цялата работа е свършена в рамките на този срок.

🔸Облечете се подходящо:

Най-значимото предимство на работата от вкъщи е, че можете да работите дори по пижама. Но това не е възможно за всички. Ако имате непрекъснати срещи и видеоконференции, най-добре е да се обличате подходящо по време на работа. По този начин няма нужда да се преобличате, ако се наложи да проведете онлайн – среща

🔸Поддържайте масата чиста:

Масата в домашния ви офис трябва да е подредена и чиста. Подредете внимателно всички документи и книги и осигурете достатъчно място за вашия лаптоп.

 

🔸Планирайте деня правилно:

Трябва да имате подходящ план за работа от вкъщи. Станете рано, закусете и се подгответе за работа. Помолете някой да се грижи за децата, докато работите. Ако и двамата партньори работят, можете да се редувате да се грижите за детето. Можете дори да накарате детето да седне до вас, да рисува или чете

🔸Дайте си подходяща почивка:

Работата от вкъщи не означава, че оставате затворени в стаята за 8-9 часа. Трябва да си направите малка почивка веднъж на всеки 30 минути 🙂 Можете да излезете на балкона и да дишате чист въздух. Правилните почивки ще ви освежат и ще подобрите концентрацията си.

🔸Дръжте социалните медии далеч:

Социалните медии могат да бъдат голямо разсейване, когато работите от вкъщи. Дръжте телефона далеч, докато сте на работа. Това ще ви помогне да останете фокусирани върху работата.

Да останеш продуктивен, докато работиш от вкъщи, е голямо предизвикателство. Като планирате деня си добре и не се разсейвате, можете да извлечете най-доброто от себе си, дори когато работите от вкъщи.

Направете резервация директно през сайта.